Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ «ΑΜΑΘΕΙΑΣ» & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ


  Κυρία  Άννα  Διαμαντοπούλου

       Είμαι ένας πατέρας που περιμένει όπως χιλιάδες άλλοι τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών εξετάσεων για το παιδί του. Παρακολουθώ όλες τις εξελίξεις και δυστυχώς για σας ξέρω και από πρώτο χέρι όλα τα γεγονότα που οδήγησαν στην αποχή των βαθμολογητών και του προσωπικού των Βαθμολογικών Κέντρων, αφού η σύζυγος μου είναι εκπαιδευτικός και εργάζεται σε ένα τέτοιο  Κέντρο ως επικουρικό προσωπικό, αν και η λέξη εργάζεται είναι μάλλον αδόκιμη αφού όποιος εργάζεται αμείβεται…..ενώ αυτή όχι!!!

       Διάβασα το δελτίο τύπου σας και  το πρώτο πράγμα που ήρθε στο μυαλό μου είναι η λαϊκή παροιμία «φωνάζει ο κλέφτης να φύγει ο νοικοκύρης»…..ντροπή!!!!

      Μιλάτε κυρία Υπουργέ για αδικίες των εκπαιδευτικών απέναντι στα παιδιά μας και στους εαυτούς τους, για αγωνίες παιδιών και γονέων που εσείς νιώθετε, για σοβαρό πρόβλημα που δημιουργήθηκε από τους εκπαιδευτικούς, για ικανοποιητική λύση που δώσατε και για συνδικαλιστικούς εγωισμούς….τα διάβασα όλα αυτά και το μόνο πράγμα που ένιωσα ήταναηδία και αηδία και αηδία!! Αν ψάχνετε κυρία μου για το ποιος φταίει γι αυτή την κατάσταση δεν έχετε παρά να κοιταχτείτε στον καθρέπτη, εσείς και οι ανύπαρκτοι αδαείς και παντελώς ακατάλληλοι Υφυπουργοί σας.

      Σας είδα με τα μάτια μου και σας άκουσα με τα αυτιά μου, σε τηλεοπτική σας εμφάνιση, να διαβεβαιώνεται τους εκπαιδευτικούς ότι οι αμοιβές όσων εμπλέκονται σε διαδικασίες Πανελλαδικών εξετάσεων θα είναι ίδιες με τις περσινές …. μόνο που πέρσι οι «σκλάβοι» του επικουρικού προσωπικού αμείβονταν με 15 ευρώ την ημέρα και φέτος με 8,60 ευρώ…και οι «σκλάβοι» της Γραμματείας με 550 ευρώ πέρσι και φέτος με 293 ευρώ για 16ωρη εργασία 40ημερών!!!
 Είστε ψεύτης λοιπόν και κοινή συκοφάντης όταν φορτώνεται στους εκπαιδευτικούς το αδιέξοδο χάλι που εσείς η υπεροψία σας και η προφανής άγνοια σας για τέτοια θέματα δημιουργήσατε.

Η «ικανοποιητική» λύση που δώσατε ποια είναι.??
Το ότι θα πληρωθούν οι «σκλάβοι» τα ψίχουλα που θέλετε να τους δώσετε μόλις τελειώσουν την εργασία τους κι όχι σε ένα χρόνο.??  Από πότε κυρία μου τα αυτονόητα και τα δικαιώματα των εργαζομένων έγιναν «ικανοποιητική λύση» και μάλιστα από σοσιαλιστές….ντροπή σας!!

       Από πότε κυρία μου ο εμπαιγμός και η κοροϊδία του Υφυπουργού σας κ. Πανάρετου προς 30000 εκπαιδευτικούς και το νόμιμο δικαίωμα κάθε εργαζομένου να υπερασπίσει τα δικαιώματά του χαρακτηρίζεται ως «συνδικαλιστικός εγωισμός». Όταν ο κύριος αυτός κοινοποιούσε το Μάιο ψεύτικη Κ.Υ.Α. για τις αμοιβές των εκπαιδευτικών, ώστε να σύρει τους «σκλάβους» στα Βαθμολογικά Κέντρα και είχε υπογράψει άλλη Κ.Υ.Α. που σκοπίμως την έκρυβε.!!!
Αυτό λέγεται εμπαιγμός, απάτη & αισχρή κοροϊδία και αν το γνωρίζατε είστε κι εσείςσυνένοχος απατεώνας αν δεν το γνωρίζατε να στείλετε αυτό τον κύριο στο σπίτι του, γιατί εκεί που είναι καθίσταται επικίνδυνος!!

    Αναλάβετε λοιπόν τις ευθύνες σας γιατί εσείς και οι πέριξ σας δημιουργήσατε αυτό το πρόβλημα και δώστε στους δασκάλους των παιδιών μας αυτά που μας κλέβετε και που τα αξίζουν και τα δικαιούνται στο δεκαπλάσιο, για το έργο που υπεύθυνα και απρόσκοπτα επιτελούν σταματήστε να ελπίζετε ότι οι γονείς θα στραφούμε εναντίον των καθηγητών και καταλάβετε επιτέλους ότι οι «σκλάβοι» ξύπνησαν….και καλό θα ήταν να ρωτήσετε τους συμβουλάτορες σας να σας πουν τι σημαίνει η λέξη «αυτοκριτική», γιατί το να αναγνωρίζει κάποιος τα λάθη του είναι υγειές και γενναίο….αλλά τι λέω τώρα..

Δεν υπάρχουν σχόλια: